• 23.10.2017

Вогні цирку 2017 року в Ашдоді

Зовсім нещодавно з нагоди свята Суккот у місті Ашдод (Ізраїль) відбувся 3-й Міжнародний фестиваль цирку.
Представники цирку Шекера відвідав фестиваль аби підтримати артистів, які захищали честь нашої країни на міжнародному рівні.
Цього року у суддівській колегії фестивалю можна було побачити чимало зірок циркового мистецтва: президент Vevey Comedy Film Festival Юджин Чаплін, син Чарлі Чапліна; художній керівник паризького кабаре «Мулен Руж» Тьєррі Утрілла; Філіп Агоге з цирку Дю Солей; найвідоміший дресирувальник Борис Федотов; художній керівник міжнародного циркового фестивалю в Монте-Карло у Монако Ален Фрер і багато інших.
У фестивалі взяли участь 60 артистів та журі із близько 20 країн світу: Ізраїлю, Росії, України, Данії, Грузії, Вірменії, Іспанії, Франції, Італії, США, Канади, Ефіопії, Польщі, Монако, Мексики, Молдови, Тайваню, Швейцарії та Білорусії.
«Фестиваль цього року був просто неймовірним. Наші українські актори виступили на достатньо високому рівні, здобули схвальні відгуки від членів журі. Еквілібристка Вікторія Дзюба, на мою думку виступила просто чудово. Тріо клоунів «Екіокі» взагалі варті найвищих похвал. На високому рівні виступила і жонглювальниця Олександра Соболєва», — поділився враженнями Олександр Шекера.
Фестиваль у Ашдоді було організовано Компанією з культури міста при співробітництві з цирком Dorato, покликаний довести, що цирк – це мистецтво, а не просто розвага.
«В усьому світі циркове мистецтво розвивається, а у нашій країні, як не прикро це визнавати, артистам все складніше дарувати позитивні емоції людям», — резюмував Олександр Шекера.